Voeding

Bij Praktijk Puur Gezond Alphen is het mogelijk onder begeleiding te werken aan een gezonder eet- en beweegpatroon met het “13-Wekenprogramma“ of met “Puur Gezond! Slank“ in 8 stappen.

Bij alle adviezen wordt uitgegaan van de richtlijnen voor gezonde voeding van het Voedingscentrum en jouw persoonlijke eet- en leefsituatie.
Het uitgangspunt bij de adviezen die gegeven worden is;

Geen dieet, geen shake, geen afslankpil, geen maaltijdvervangers, maar een verandering van eetgewoonten en levensstijl!

Diëten zijn meestal onplezierig en bovendien vaak slecht voor de gezondheid. Ze laten een desillusie achter en versterken de obsessie voor eten. Als je met een dieet stopt en terugkeert naar je oude eetgewoonten, zitten de kilo’s er vaak zo weer aan, en vaak meer, het zogenaamde jojo effect. Verander daarom je eet- en beweegpatroon en verlaag niet alleen het aantal calorieën!

Als gediplomeerd gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de kosten van begeleiding door de BGN- Gewichtsconsulent, geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Dit geldt voor de consulten als ook voor de workshops (behalve voor bedrijven en scholen). Dit gaan dan ook niet af van je eigen risico! Informatie vind je in de voorwaarden van je verzekeringspolis. Ook kunt u kijken op de website www.gewichtsconsulenten.nl daar staat een recent overzicht van de zorgverzekeraars die deze vergoeding verstrekken. Je kunt ook contact met mij opnemen.